FBDG 12
පිරිසිදු සහ වස විස නැති ආරක්ෂිත ආහාර කෑමට ගන්න
පරිභෝජනය සඳහා ගන්නා ආහාර පිරිසිදු සහ ආරක්ෂාකාරී විය යුතුයි. ආහාර දූෂණය සහ එහි හානිකර සෞඛ්ය ප්රතිවිපාක වළක්වා ගැනීම සඳහා ආහාර තෝරා ගැනීමේදී, ගබඩා කිරීමේදී සහ සකස් කිරීමේදී ආහාර සුරක්ෂිතතාව කෙරෙහි අවධානය යොමු කළ යුතුය.
- හැකි සෑම විටම තමාගේ දෛනික පරිභෝජනය සඳහා අවශ්ය එළවළු සහ පලතුරු කාබනික පොහොර යොදා තම ගෙවත්තේම වගා කර ගන්න.
- පිසූ ආහාර පැය දෙකකට වඩා කාමර උෂ්ණත්වයේ ගබඩා කිරීමෙන් වැළකී සිටීම වඩාත් සුදුසුය.
- පිසූ ආහාර ශීතකරණයේ වුවත් දිගු කාලයක් ගබඩා කිරීම ද නොකළ යුතුයි.