FBDG 14
කෑම ඇසුරුම් වල ඇති ලේබල හැම විටම කියවන්න
ඇසුරුම් කළ ආහාර මිල දී ගන්නේ නම්, සෑම විටම අඩංගු අමුද්රව්ය, පෝෂක අගයන්, කල් ඉකුත්වන දිනය සහ ගබඩා කිරීම සහ සකස් කිරීම සඳහා උපදෙස් පිලිබඳ දැනුවත් වීම සඳහා එහි ඇති ලේබලය කියවන්න. එකම ආහාර වර්ගයේ විවිධ වෙළඳ නාම සැසඳීමෙන් වඩා හොඳ නිෂ්පාදනය තෝරාගැනීමට හැකිවේ.
- ඝන සහ අර්ධ ඝන ආහාරවල මේදය, ලුණු සහ සීනි ප්රමාණය දැනගැනීම සඳහා වර්ණ කේත ක්රමය අනුගමනය කරන්න.
- සැඟවුණු අහිතකර අන්තර්ගතයන් පිළිබඳ දැන ගැනීමට, පෝෂ්ය පදාර්ථ ප්රමාණයන් හෝ එකතු කරන ලද රසායනිකයන් සහ තෙල්, සීනි ලුණු ප්රමාණයන් පිළිබඳ තොරතුරු ලේබලයෙන් පරීක්ෂා කරන්න.